Turnclinic met VIB:

PERSBERICHT
Vlaardingen in Beweging organiseert turnclinic in samenwerking met Leonidas-Dovido en Triade

Vlaardingen – Afgelopen zaterdag maakten kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van de Vlaardingse basisscholen voor het eerst kennis met de sport turnen.

Vlaardingen in Beweging heeft afgelopen zaterdag in samenwerking met de Vlaardingse gymnastiekverenigingen Leonidas-Dovido en Triade een clinic turnen georganiseerd. Kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van de Vlaardingse basisscholen konden kennismaken met de sport turnen. De respons was overweldigend.

Motorische basis

De clinic vond plaats in de turnhal in Sportcentrum Vlaardingen. Zesenzestig kinderen, verdeeld over twee rondes, namen deel aan het evenement. Lennard Kal, bestuurslid van Leonidas-Dovido beschrijft de sfeer: “Het was fantastisch om al die kinderen te zien klimmen, klauteren, rollen, duikelen, springen, huppelen, kruipen en ga zo maar door. Turnen is immers de bakermat van alle sporten. Het is de basis voor een goede motorische ontwikkeling van onze kinderen”.

Sportkennismaking

Deze turnclinic viel, net als de korfbalclinic die in september werd gehouden, onder de noemer ‘Ukkies in Beweging’. Binnen dit project kunnen peuters en kleuters al op jonge leeftijd kennis maken met allerlei verschillende sporten.

Vanwege de vele aanmeldingen heeft er uiteindelijk een stop op het aanmelden voor deze clinic moeten plaatsvinden en zijn er kinderen teleurgesteld. Niet getreurd, ViB en de turnverenigingen hebben de intentie om in het eerste kwartaal van 2018 nog een turnclinic te organiseren. Daarnaast kan er dit jaar met nog meer sporten kennis gemaakt worden. Data hiervoor zijn te vinden op www.stichtingvib.nl/ukkiesinbeweging. Inschrijven is gratis.

(klik op de foto’s voor een vergroting).

Onze sponsors
Onze partners
Onze "dikke" vrienden